KashXpress

SOALAN LAZIM

Apa yang anda perlu tahu

Soalan lazim mengenai KashXpress
Pembiayaan kakitangan kerajaan adalah pembiayaan yang dimaksudkan untuk mereka yang bekerja di sektor kerajaan sahaja. Sekiranya anda bekerja di dalam Kerajaan Persekutuan Malaysia, Kerajaan Negeri, Badan Berkanun dan Syarikat GLC terpilih maka anda berpotensi menikmati peluang lebih baik untuk mendapat pembiayaan kerana status pekerjaan anda, yang pada umumnya dianggap lebih stabil.
Pada dasarnya, pembiayaan patuh Syariah adalah pembiayaan tanpa melibatkan sebarang unsur-unsur faedah (bunga hutang) dan lebih telus daripada pinjaman peribadi konvensional. Nikmati ketenangan semasa anda memohon pembiayaan dari KashXpress, kerana semua skim pembiayaan kami mematuhi Syariah berdasarkan konsep Murabahah dan Tawarruq. Walaupun skim pembiayaan KashXpress berdasarkan konsep Syariah, pembiayaan KashXpress sesuai untuk semua orang; Orang beragama Islam dan bukan Islam.
Jangan risau sekiranya terlupa membuat pembayaran bulanan anda dengan KashXpress. Bayaran balik bulanan anda akan ditolak terus dari gaji anda melalui Biro Perkhidmatan Angkasa (BPA). Kami faham bahawa tidak semua orang yang suka menerima panggilan telefon yang tidak perlu untuk mengingatkan mereka bahawa sudah tiba masanya untuk memebuat pembiayaan. Ia menjengkelkan dan kami juga amat tidak menyukain perkara ini.
Kami cuba menjadikannya semudah mungkin. Sebenarnya, kami tidak memerlukan banyak dokumen, hanya dokumen berikut:
• Salinan MyKad (Disahkan oleh Majikan)
• Slip gaji 3 bulan terkini (Disahkan oleh Majikan)
• Surat Pengesahan Majikan
Sebaik sahaja anda memenuhi syarat asas dan mendapatkan semua dokumen yang berkaitan, anda memboleh buat permohonan secara online atau lebih baik lagi, anda boleh datang terus ke pejabat kami dan mengucapkan “Hai!” dan memohon secara peribadi. Sila maklum bahawa setelah pembiayaan anda diluluskan, tandatangan anda secara peribadi adalah diperlukan.
Biasanya memerlukan hanya beberapa jam sehingga beberapa hari bekerja untuk mendapatkan kelulusan pembiayaan anda. Untuk menjadikan masa pemprosesan lebih cepat dan cekap, sila pastikan untuk menyerahkan semua dokumen yang berkaitan dengan lengkap dan tepat. Setelah pembiayaan diluluskan, pengeluaran akan segera dilakukan!

Anda kurang yakin? Kami boleh bantu anda.

Scroll to Top